Det är lätt att falla för Sölvesborg

Vad är det som gör att man blir extra förälskad? Vi tror att det handlar om närhet, engagemang, värme, service och en stor dos charm. Här samsas jazz och hårdrock, sill och bruschetta. Här flirtar havet med ängarna och kullerstenarna.

 

Besök mysiga Sölvesborg

Shopping
För den shoppingsugne erbjuder Sölvesborgs centrum allt man kan behöva. Under fliken Shopping hittar ni till rätt butik. I Sölvesborg hittar man många unika butiker som inte finns på andra ställen. Handeln är känd för sin fina service och sitt gentila bemötande.

Café & Restaurang
Om det kurrar i magen så har vi flera konditorier, bl a det kungliga konditoriet Ritz, och flera restauranger. Ni kan t ex äta en italiensk måltid på Salvatores, som är omnämnd i White Guide. Under fliken Äta hittar du våra mysiga utbud.

Upplev
När man shoppat klart kan man ta en kort promenad genom kulturkvarteren med bl.a Karibakka, Konsthallen och Sölvesborgs museum och sedan styra stegen över järnvägen ned mot Fyra Årstiders Park, som är så vackert på sommaren. Denna har skapats av den världsberömde Piet Oudulf, http://www.oudolf.com/piet-oudolf/references

Varför inte promenera över Europas längsta gång- och cykelbro till den nya stadsdelen Ljungaviken som vackert växer fram, även där finns en spännande lekpark för barn och en av Sveriges vackraste golfbanor. 

Vår Järnvägspark, Sölvesborgs centrala lekpark, ligger tvärs över gatan från vår historiska och vackra järnvägsstation och är värd ett besök med barnen. Här hittar du också vår nybyggda skateboardpark, som är mycket populär bland ungdomarna. När barnen lekt av sig kan man promenera ett par hundra meter uppför backen mot Asplunds världsberömda tingshus. http://www.solvesborg.se/9159

Sölvesborgs GK – en av Sveriges bästa golfbanor!

Längs kustbandet hittar du denna välskötta golfbana vars hjärta klappar lite extra för det kvinnliga golfspelandet. Klubbhusområde som bjuder mer än golf.

Den är planerad och byggd på ett sandrikt underlag som tillåter spel året runt. Banan är belägen mycket naturskönt. Barr- och lövträd kantar hålens fairway och från många av hålen har man havsutsikt. Det klipps mellan träden, vilket gör att man nästan alltid hittar sin boll om man mot förmodan hamnar lite snett.

Avslutande 18:e hålet följer Sölvesborgsviken och utsikten in mot Sölvesborgs stad.
https://www.visitblekinge.se/solvesborgs-golfklubb-vid-kusten

Vita stränder
Missa heller inte att besöka vårt underbara Sandviken där du hittar fantastiska ”Mallorca”-sandstränder.

Är det sommar så hoppa på badbussen till Tredenborg eller åk en tur ut till vackra Listerlandet och Hanö.

Boende
Vill man stanna över natten? Då kan vi t ex rekommendera Vita Husets Hotell och B&B som har flera fina rum. Ett är tornrummet som har en romantisk balkong med utsikt över vårt vackra Sölvesborg. https://www.visitblekinge.se/boende-i-solvesborghttps://www.visitblekinge.se/boende-i-solvesborg

Evenemang under året
Allt detta och mycket mer har vi inom en liten begränsad yta, som man kan avverka på några timmar och utan långa avstånd i en fantastiskt härlig miljö. Hos oss har du närheten till allt.

Varmt välkomna till unika Sölvesborg som strålar av mys och utbud.


Öppettider

I mysiga Sölvesborg
Mån-Fre: Kl 10.00-18.00
Lördag: Kl 10.00-15.00
Övriga tider >>


facebook
instagram

Följ oss för att ta del av erbjudande och evenemang


Presentkort

En stad, ett presentkort

Almanacka

Se vad som händer under åretP-skiva

Gratis parkering i Sölvesborg


Karta

Hitta i Sölvesborg och på Lister#shoppingisölvesborg
Something is wrong.
Instagram token error.


aa spanar

Varför Sölvesborg

Staden med ett enda rödljus När jag diskuterar Sölvesborg med människor som inte är härifrån finns det en del saker jag alltid nämner för att försöka sätta oss på kartan. ”Vi har Sweden rock, Mjällby AIF och Europas längsta gång- och cykelbro. Och ett enda rödljus.”Det sistnämnda brukar vara en kul detalj. Jag känner speciellt en person som tycker det är lite extra roligt. Min kompis pappa som bor i Karlskrona. Jag var hemma hos dem för ett tag sedan, och det är lika roligt varje gång jag är där. Vi kommer nämligen alltid in på samma ämne.”Jag behövde en akuttid hos en tandläkare en gång och just den dagen var det bara Folktandvården i Sölvesborg som hade en ledig tid”, berättar hennes pappa på grov karlskronitiska.”Innan jag la på frågade jag var det låg. ’Precis till höger vid rödljuset’ fick jag som svar. Jag frågade såklart vilket av rödljusen hon menade. ’Det enda’ svarade hon då.”Hela rummet fylls av skratt. Och jag kan bara skratta med. För visst är det lite charmigt, att vi bara har ett enda rödljus?Vad berättar du om Sölvesborg för folk som aldrig varit här?