Uppleva

Det är lätt att falla för Sölvesborg

Vad är det som gör att man blir extra förälskad? Vi tror att det handlar om närhet, engagemang, värme, service och en stor dos charm. Här samsas jazz och hårdrock, sill och bruschetta. Här flirtar havet med ängarna och kullerstenarna.

Besök mysiga Sölvesborg

Vår Järnvägspark, Sölvesborgs centrala lekpark, ligger tvärs över gatan från vår historiska och vackra järnvägsstation och är värd ett besök med barnen. Här hittar du också vår nybyggda skateboardpark, som är mycket populär bland ungdomarna. När barnen lekt av sig kan man promenera ett par hundra meter uppför backen mot Asplunds världsberömda tingshus. http://www.solvesborg.se/9159
Mitt emot tingshuset har den internationellt erkända keramikern Elisabet Svensson sin verkstad och butik http://www.elisabetsvensson.se/

För den shoppingsugne erbjuder Sölvesborgs centrum allt man kan behöva. Under fliken Handla hittar ni till rätt butik. I Sölvesborg hittar man många unika butiker som inte finns på andra ställen. Handeln är känd för sin fina service och sitt gentila bemötande.

Om det kurrar i magen så har vi flera konditorier, bl a det kungliga konditoriet Ritz, och flera restauranger. Ni kan t ex äta en italiensk måltid på Salvatores, som är omnämnd i White Guide. Under fliken Äta hittar du våra mysiga utbud.

När man shoppat klart kan man ta en kort promenad genom kulturkvarteren med bl.a Karibakka, Konsthallen och Sölvesborgs museum och sedan styra stegen över järnvägen ned mot Fyra Årstiders Park, som är så vackert på sommaren. Denna har skapats av den världsberömde Piet Oudulf, http://www.oudolf.com/piet-oudolf/references

Varför inte promenera över Europas längsta gång- och cykelbro till den nya stadsdelen Ljungaviken som vackert växer fram, även där finns en spännande lekpark för barn och en av Sveriges vackraste golfbanor. Missa heller inte att besöka vårt underbara Sandviken där du hittar fantastiska ”Mallorca”-sandstränder.

Är det sommar så hoppa på badbussen till Tredenborg eller åk en tur ut till vackra Listerlandet och Hanö.

Vill man stanna över natten? Då kan vi t ex rekommendera Vita Husets Hotell och B&B som har flera fina rum. Ett är tornrummet som har en romantisk balkong med utsikt över vårt vackra Sölvesborg.

Allt detta och mycket mer har vi inom en liten begränsad yta, som man kan avverka på några timmar och utan långa avstånd i en fantastiskt härlig miljö.
Hos oss har du närheten till allt.
Varmt välkomna till unika Sölvesborg som strålar av mys och utbud.